Pater Bloembollen B.V. is een agrarisch bedrijf, gespecialiseerd in het telen van lelie- en tulpenbollen. Jaarlijks worden er miljoenen bollen geproduceerd, zowel in Nederland als in Chili, en wereldwijd verhandeld.

Bedrijf

De oorsprong van het huidige bedrijf werd in 1921 gelegd door opa Piet Pater. Hij is begonnen met aardappelen, groenten en enkele koeien. In 1956 werd er begonnen met het verbouwen van gladiolen en tulpen. Halverwege de jaren ’70 werden de eerste lelies verbouwd en werd het langzaam uitgebreid. In 1993 werd Pater Bloembollen B.V. opgericht door Perry en Martin Pater. Dat wij een echt familiebedrijf zijn, merkt u aan onze korte lijnen en grote betrokkenheid met onze klanten.

Onze bloembollen vinden hun weg naar broeierijen over de hele wereld. Wij bieden een breed assortiment dat voldoet aan de laatste vraag vanuit de markt. Pater bloembollen houdt zoveel mogelijk in eigen hand, van het planten en oogsten tot het verwerken en zelfs een deel van de export. De aandacht voor kwaliteit staat centraal tijdens het gehele productieproces.

Het teeltplan omvat ca. 100 hectare tulpen en ca. 140 hectare lelies. De tulpen worden geteeld in de omgeving van West-Friesland, Wieringerwaard, Flevopolder, Noordoostpolder en Zeeland. De lelies worden geteeld in de Wieringermeer, Drenthe, Brabant en Frankrijk. Daarnaast heeft Pater Bloembollen in samenwerking een tweede vestiging in Chili. 

Elk soort wordt op het meest geschikte land geteeld om de klant van een optimale bloembol te kunnen voorzien. De kwaliteit van de bloembollen staat centraal.

De afzet van de bloembollen gebeurt grotendeels door de exporteurs. De bloembollen worden zowel in het binnenland als buitenland verkocht. Belangrijke exportlanden zijn: China, Mexico, Polen en Brazilië.


Missie:
Het telen en leveren van hoogwaardige tulpen- en leliebollen. Bollen van een constante kwaliteit die de hoge verwachtingen van onze klanten keer op keer waarmaken. Dat is waar Pater Bloembollen B.V. naar streeft.

Visie:
Pater Bloembollen streeft naar de productie van een duurzame bloembollenteelt, waarbij de mens, de natuur en het milieu centraal staan.